ro en
en

Sfaturi pentru curatarea pardoselii.

Sfaturi pentru curatarea pardoselii.

Totul este curat cand este nou, dar cum facem sa pastram pardoseala curata si aspectoasa. Intretinerea pardoselii presupune multa responsabilitate si atentie din partea persoanelor care se ocupa de aceasta activitate. Din punct de vedere tehnologic, pardoselile sunt impartite in doua categorii, unele sunt rezistente la apa si detergenti si se pot curata mecanizat, de exemplu gresie, mozaic, marmura, granit, linoleum pvc...etc, altele sunt de esenta moale, sensibila, lemn, care se vor curata doar cu solutii speciale fiecarui tip si prin metode moderne, manuale, dar si automatizate. Iata cateva  sfaturi pentru a pastra curate parchetul, gresia, linoleumul din casa dumneavoastra.

1. Curatarea parchetului. Daca vreti ca parchetul dumneavoastra sa reziste in timp nu folositi orice solutie de curatat pe care o gasiti pe piata. Este bine de stiut ca nu trebuie folosite in niciun caz produsele care contin amoniac. Daca aveti acasa un parchet din lemn exotic, sa nu il curatati niciodata cu apa sau detergent lichid pentru ca riscati sa va treziti cu el umflat. Folositi ceara de parchet, pe care o lustruiti pentru mai multa stralucire. Daca ceara este costisitoare, aveti la indemana uleiul de in, un bun inlocuitor. Pentru a curata parchetul de praf aspirati bine, iar pentru alte pete stergeti cu o carpa moale, pentru a evita zgarierea lui. Petele de grasime se scot cu benzina. Dupa un timp, parchetul isi pierde stralucirea, el necesitand o relacuire. Cereti parerea unui specialist inainte de a face acest lucru.
Curatenie
2. Ingrijirea podelei. Se pare ca si in acest caz amestecul de apa in combinatie cu otetul reprezinta cel mai bun produs de curatare. Pardoselile din ceramica si gresie nelustruite isi recapata aspectul natural daca folositi acest produs, iar cele 
din dale de piatra se curata cu o solutie facuta dintr-un litru de apa si doua linguri de soda. Nu folositi de sapun, deoarece piatra devine alunecoasa.

3. Linoleumul.
 Se curata cel mai bine prin spalarea cu un detergent natural diluat, iar urmele care raman dupa aceea se freaca cu un burete din sarma fina imbibat cu esenta de terebentina. Dupa aceea se sterge cu o carpa umeda, nu uda.

4. Curatarea gresiei si a faiantei. Aceste tipuri de pardoseli sunt foarte practice si de efect, pe langa asta nu necesita o curatare foarte deasa in comparatie cu altele. Intretinerea lor nu este foarte dificila si nici nu trebuiesc lustruite sau lacuite.

biletul zilei cu meciuri din fotbal omnibet biletul zilei de azi

Totusi, pentru a le pastra curate, au nevoie de produse speciale. Pentru inlaturarea prafului folositi aspiratorul, dupa 
care spalati placile ceramice cu detergent special creat pentru acestea. Nu uitati sa clatiti pentru a evita alunecarea si stergeti apoi cu o carpa uscata. Daca rosturile s-au murdarit, amestecati clor si apa, turnati pe placi si lasati sa actioneze in jur de 5 minute, apoi clatiti cu multa apa si stergeti excesul.

Iar daca aceste suprafete se afla in cladiri de birouri sau spatii in care traficul este crescut, recomandat este sa apelati la o firma autorizata care sa se ocupe de curatenie in aceste spatii. Cu ajutorul unei firme de profil, o sa ai pentru tine, angajati si colegi un spatiu curat si igienizat unde sa iti desfasori munca. 

Alte Articole

Jocuri de curatat mocheta pentru copii
Fiecare parinte se confrunta zilnic cu dezastrul din camera copilului, fie ca este vorba de jucarii ...
Beneficiile firmelor care se ocupa cu administrarea cladirilor
Administrarea imobilelor este una din profesiile care implica o responsabilitate majora fata de prop...
Firme de curatenie si servicii de curatenie
Sediul unei companii este in anumite cazuri la fel de important ca si renumele acesteia. Birourile ...
Firme de curatenie profesionala
Curatenia joaca un rol important indiferent de context. In mediul business, curatenia este cruciala ...