ro en
en

Jocuri de curatat mocheta pentru copii

Jocuri de curatat mocheta pentru copii

Fiecare parinte se confrunta zilnic cu dezastrul din camera copilului, fie ca este vorba de jucarii imprastiate, haine aruncate sau mocheta murdara. Mocheta trebuie sa fie curatata in permanenta pentru a evita alergiile care pot dauna celor mici. Pentru ca este epuizant sa curatati mocheta aproape zilnic, cea mai buna metoda este propunerea unor jocuri distractive, care sa le starneasca interesul copiilor. Cu putina creativitate va puteti convinge copilul sa curete mocheta fara a avea parte de lacrimi si toane din partea acestuia.


“Fa curat!” este exclamatia cea mai des intalnita atunci cand un parinte vrea sa-i spuna copilului sau sa faca ordine in camera insa, de cele mai multe ori, aceasta nu da rezultate. Deoarece a face curat nu este o indemanare cu care ne nastem, ci o activitate care necesita timp pentru a o invata, ea trebuie prezentata copiilor ca pe un joc la care poate lua parte oricine. Puteti incepe prin a le integra activitatea de curatare a mochetei in programul dumneavoastra de curatenie iar, la final, sa-i rasplatiti cu ceva care stiti ca-i va incanta. In acest mod, curatarea mochetei va fi asociata de cei mici cu un lucru pozitiv.


O alta varianta ar fi stabilirea unei zile de curatenie, proces in care se va implica intreaga familie. Astfel, alegeti o zi pe saptamana in care se va face curatenie in casa. Impartiti sarcini fiecarui membru in parte si expuneti-le ca parti ale unui joc. Oferiti copilului dumneavoastra instrumente pe masura lui (aspirator, perie, galeata etc.) – jocul devenind mult mai credibil - si solutii de curatire a mochetei fara chimicale. In acest mod, copilul va fi motivat sa curete mocheta din camera sa.


Pentru unele familii, un program de curatenie contra-cronometru este mult mai eficient asa ca, o alta metoda de a va convinge copilul sa curete mocheta este cea contra-timp. Acestia vor fi mult mai motivati sa faca diverse activitati, incercand si chiar reusind sa finalizeze inainte de expirarea timpului. Acest joc este cu atat mai indicat in cazul in care aveti mai multi copii, aici intervenind competitia si ideea de “cine termina primul castiga”. Pentru a nu le pierde interesul, la sfarsitul activitatii de curatare a mochetei oferiti premii, jocul  putand fi repetat si in alta zi. O muzica care ii va antrena si mai mult in joc este binevenita.


Un alt joculet care ii va determina pe copiii sa curete mocheta este crearea unei povesti legata de orice lucru care are legatura cu aceasta activitate, care ii va prinde pe cei mici, punandu-le la incercare imaginatia. Curatarea mochetei va capata, pentru cei mici, un sens distractiv, un aer de basm, care ii va convinge ca jocul este unul interesant.

Alte Articole

Beneficiile firmelor care se ocupa cu administrarea cladirilor
Administrarea imobilelor este una din profesiile care implica o responsabilitate majora fata de prop...
Firme de curatenie si servicii de curatenie
Sediul unei companii este in anumite cazuri la fel de important ca si renumele acesteia. Birourile ...
Firme de curatenie profesionala
Curatenia joaca un rol important indiferent de context. In mediul business, curatenia este cruciala ...
 Importanta firmelor de facility management
Firmele de facility management sunt relativ noi pe piata romaneasca. Aceste firme sunt specializate ...